بررسی مسائل مهم در نشست مشترک رؤسای قوای عراق-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

بررسی مسائل مهم در نشست مشترک رؤسای قوای عراق

رؤسای جمهور، دولت، پارلمان و شورای عالی قضایی عراق، شب گذشته طی نشستی به بررسی پرونده‌های مهمی چون اهانت به قرآن کریم در غرب، بودجه، بحران آب و تصویب قوانین مختلف از جمله درباره نفت و گاز رایزنی کردند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 24
کد خبر: ۱۹۶۰۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، دفتر اطلاع‌رسانی پارلمان عراق، شب گذشته (یکشنبه، ۲۳ جولای) از نشست رؤسای قوای این کشور و بررسی چندین پرونده مهم خبر داد.

 

در بیانیه دفتر رسانه‌ای پارلمان عراق بدون اشاره به جزئیات و عنوان پرونده‌های مورد بررسی ذکر شد: «عبداللطیف جمال رشید» رئیس جمهور، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان و «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق طی یک نشست به بررسی چندین پرونده مهم پرداختند.

 

صبح امروز (دوشنبه، ۲۴ جولای)، دفتر اطلاع‌رسانی نخست‌وزیری عراق، با صدور بیانیه‌ای از جزئیات این نشست خبر داد و اعلام کرد: محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان، یکشنبه در مقر خود میزبان عبداللطیف جمال رشید رئیس جمهور، محمد شیاع السودانی نخست وزیر و فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی بود تا در این نشست وضعیت کلی کشور و شماری از پرونده‌های مهم بررسی شود.

 

بر اساس این بیانیه، رؤسای چهارگانه عراق در این نشست، اهانت عامدانه به ساحت مقدس قرآن کریم و پرچم عراق و صدور مجوز برای آن از سوی مقامات سوئد را محکوم کردند و بر حمایت از اقدامات دولت بویژه قطع روابط با سوئد یا هر کشور دیگری که به مقدسات مسلمانان اهانت کنند، یا از اقدامی که موجب اهانت به مقدسات و ادیان شود حمایت کند، تاکید کردند. این مقامات عراقی در عین حال بر ضرورت انجام اقدامات لازم برای حفاظت از هیأت‌های دیپلماتیک تأکید کردند.

 

ظهر روز پنجشنبه ( ۲۰ جولای) برای دومین بار طی چند هفته اخیر، عاملان قرآن‌سوزی در سوئد، با چراغ سبز پلیس این کشور و پس از دریافت مجوز برای تجمع ضد اسلامی در استکهلم، به قرآن کریم اهانت کردند و «سلوان مومیکا» شهروند عراقی ـ سوئدی در این تجمع، بار دیگر با حمایت پلیس سوئد به قرآن کریم هتاکی کرد و پرچم عراق را آتش زد.

 

دولت عراق در پی این اهانت مجدد با وجود هشداری که به استکهلم داده بود، طی نشستی اضطراری کاردار خود را از سوئد فراخواند و سفیر این کشور در بغداد را اخراج کرد. معترضان عراقی نیز به سفارت سوئد در بغداد حمله کردند و بخشی از ساختمان سفارتخانه را به آتش کشیدند که با دخالت نیروهای امنیتی عراق، عقب‌نشینی کردند و متفرق شدند.

 

بر اساس این بیانیه، در نشست شب گذشته، همچنین درباره پرونده قانون بودجه دولت فدرال، ضرورت تکمیل دستورالعمل‌های مربوطه، پیگیری کیفی پروژه‌هایی که از طریق بودجه تأمین مالی می‌شوند و اولویت‌بندی پروژه‌ها برای پرداخت هزینه در راستای پاسخ به برنامه‌های دولت، بررسی شد.

 

سران قوای عراق در خصوص منطقه کردستان نیز بر ضرورت اجرای مواد قانون بودجه درباره مسائل مالی و درآمدهای نفتی و غیر نفتی منطقه کردستان با همه جزئیات آن و پرداخت حقوق کارمندان این منطقه تأکید کردند.

 

بر اساس این گزارش، ضرورت تصویب قوانین مدون برای اجرای برنامه دولت و سند توافق سیاسی در پارلمان، از جمله قوانین عفو عمومی، نفت و گاز، شورای فدرال و شماری از قوانین که ریاست جمهوری آنها را به پارلمان فرستاده از جمله قوانین مربوط به سازمان توانمندسازی زنان، استرداد اموال عراق و مبارزه با مواد مخدر از دیگر مسائل مورد بررسی در نشست شب گذشته بغداد بود.

 

بر اساس این بیانیه، سران قوای عراق ضمن تاکید بر ادامه همکاری و هماهنگی میان قوا در همه پرونده‌ها، بر ضرورت پیگیری پرونده‌ آبهای مشترک با کشورهای مربوط و تصویب قانون شورای عالی آب نیز تاکید کردند./ فارس

ارسال نظر